Україна і світ

Природа налаштовує на батьківство: з народженням первістка у чоловіків зменшується мозок

Міжнародна команда іспанських і американських вчених провела дослідження, в ході якого з’ясувалося, що з народженням першої дитини в мозку чоловіка відбуваються зміни, які налаштовують його на батьківство.

Мова в цьому випадку йде про скорочення структури зорової кори і мережі пасивного режиму роботи мозку, яка включається, коли людина не зайнята виконанням будь-якого активного завдання.

Повідомляється, що в дослідженні брали участь 40 чоловіків, які готувалися стати батьками і які пройшли МРТ-обстеження до початку вагітності партнерок, під час неї і через кілька місяців після народження дитини.

Контрольна група складалася з 17 чоловіків, які не збиралися ставати батьками.

В результаті з’ясувалося, що у батьків, на відміну від матерів, з народженням дитини не змінюються структури лімбічної системи мозку, яка відповідає за мотивацію і внутрішню винагороду.

Однак певні зміни відбуваються в корі великих півкуль, зачіпаючи зорову кору і ділянки, які пов’язані з мережею пасивного режиму роботи мозку.

На думку дослідників, такі зміни в мозку, ймовірно, покликані допомогти батькам легше розпізнавати свою дитину і більш охоче реагувати на неї.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Snob

діти
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-12 09:44:24