Україна і світ

Прикриваються нашими військовими: українців попередили про нову атаку хакерів

Українці зіткнулися з черговою кібератакою – йдеться про масове поширення шкідливого файлу, який краде дані. Про це заявили експерти з безпеки CERT, які працюють при Держспецзв’язку.

Йдеться про файл під назвою Доповідь0507224.ppt. У ньому зберігається зображення мініатюра, де є згадка Оперативного командування Південь. Очікувано, що файл ніякого відношення до військових не має, і покликаний завдати шкоди жертві, яка нічого не підозрює.

Експерти закликають ні в якому разі не відкривати файл – це призведе до запуску програми AgentTesla, яка непомітно для користувача краде дані, у тому числі конфіденційні. Варто перевіряти завантажені файли на наявність шкідливого коду, а також не відкривати підозрілі посилання від незнайомих людей.

На думку фахівців, ця атака спрямована переважно на державні органи України з метою отримання важливої ​​інформації та виведення з ладу систем.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Українців закликають бути пильними у мережі – у липні відбувалося масове розсилання спам-листів, у яких ховався вірус. Повідомлення нібито стосувалися гуманітарної теми, щоб не викликати підозри у жертв. Після завантаження файлів на комп’ютер, які зберігалися в листі, вірус може видаляти дані з пристрою та викрадати дані.

Смартфон
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-20 19:00:54