Україна і світ

Прикриваються гуманітаркою: українцям масово розсилають листи з вірусами

Хакери активно надсилають українцям небезпечні листи на гуманітарну тему. Зловмисники роблять це із зламаних адрес держорганів України.

Експерти з кібербезпеки із CERT-UA при Держспецзв’язку заявили, що на електронні пошти українців почали надходити листи з темою Об’єднаний офіційний звіт про гуманітарну ситуацію. Україна. Всередині посилки знаходиться файл у формі таблиці під назвою Гуманітарна катастрофа України з 24 лютого 2022 року.xls.

У CERT-UA заявили, що при завантаженні таблиці на згадку про комп’ютер або смартфон, вірус obalt Strike Beacon у файлі проникне в систему пристрою. Відомо, що шкідливий код може непомітно викрадати дані, а також безповоротно знищувати особисті дані користувача

Зловмисники активно використовують теми, які цікавлять українців за умов війни.

У Держспецзв’язку заявили, що докладають зусиль для запобігання подальшому розсиланню листів. Експерти радять користувачам електронної пошти активно користуватися двофакторною автентифікацією – це помітно підвищить безпеку особистих даних та ускладнить роботу хакерам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У липні хакери з UAC-0056 особливо активізувалися. Минулого тижня зловмисники розсилали українцям листи від прокуратури. У повідомленнях йшлося про вакансії на посади, які можуть зацікавити громадян. Як і очікувалося, в документі був вірус, призначений для зараження пристроїв.

Хакер
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 15:52:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин