Україна і світ

Прикривалися Укртелекомом: хакери намагалися шпигувати за українцями через комп’ютери

Хакери намагалися шпигувати за комп’ютерами українців від імені Укртелекому. Про це заявили експерти з кібербезпеки Cert.ua.

Так, зловмисники намагалися атакувати комп’ютери жертв за допомогою спаму – масове поширення листів від імені Укртелекому. Більшість таких атак були спрямовані на державні органи влади з метою шпигунства.

Листи часто прикривалися судовими справами за особовим рахунком. Жертв намагалися переконати у заборгованості коштів. Небезпечний самі вкладені файли у листі у форматі RAR-архіву.

Зараз дивляться

Якщо відкрити складання та запустити файл у форматі .EXE – файл програми Remcos завантажиться в систему ПК, і шпигуватиме за діями людини за допомогою пристрою. Примітно, що це сертифікований продукт і цілком легальний на просторах мережі – навіть професійна версія продається на сайті виробника за €58.

Подібні хакерські атаки вже траплялися на очі українським кіберекспертам із Cert.ua у 2020 році. Більшість із них спрямовані на державні органи.

Ще на початку грудня компанія Microsoft попереджала про атаки з боку зловмисників на українських користувачів мережі. Тоді експерти зазначили, що зима буде дуже насиченою на такі зловмисні дії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-07 15:07:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин