Україна і світ

Прикрила сина і отримала осколок у спину: у Львові проходить реабілітацію жінка, знерухомлена нижче пояса

На базі однієї з клінік Першого медичного об’єднання Львова проходить курс реабілітації 30-річна Юлія з Орєхова Запорізької області. Під час ракетного обстрілу вона прикрила своїм тілом сина, а сама отримала важке осколкове поранення в спину.

Про це повідомили співробітники ПМО Львова.

– Все сталося у дворі їхнього будинку в Оріховому. Того дня було тихо: ні сирен, ні вибухів. Тому 8-річний син Дмитро попросив маминої допомоги, щоб покататися на скейтборді. Несподівано пролунав вибух, – написали вони.

Молода мама впала на землю, прикривши собою дитина, і відчула, що не може поворухнути ногами. Осколок застряг в її спині. Чоловік Юлії був неподалік і не постраждав. Незважаючи на небезпеку повторного ракетного обстрілу, він зміг довезти поранену дружину до лікарні в Запоріжжі.

Медики оцінили стан пацієнтки як важкий. Осколок пошкодив хребет, легені і зупинився в печінці. В обласній лікарні Юлії видалили осколок зі спинномозкового каналу, зупинили кровотечу легені та стабілізували стан для транспортування до Львова.

У Львові жінкою займалися фахівці відразу декількох відділень: реанімаційного, нейрохірургічного та хірургічного. Видалили рідину з плевральної порожнини легень, стабілізували стан і лікували рани.

Зараз Юлія у відділенні фізичної реабілітації вчиться їздити в колясці і бути самостійною в повсякденному житті.

Жінка не знає, чи цілий її будинок, але точно знає, що хоче знову обійняти чоловіка і сина, які зараз в Запоріжжі, повідомили співробітники ПМО Львова.

Джерело: ПМО Львів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ПМО Львів

юлія з орєхова
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-26 12:40:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин