Україна і світ

Пригожин хоче перекласти відповідальність за невдачі в Бахмуті на Міноборони РФ – ISW

Керівник приватної військової компанії Вагнер Євген Пригожин намагається перекласти на Міноборони РФ відповідальність за провали у Бахмуті на Донеччині.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин спробував виправдати відсутність прогресу ПВК Вагнер в Бахмуті, чим підтвердив попередні оцінки ISW про те, що російські сили в Бахмуті досягли кульмінації.

За даними аналітиків, в інтерв’ю одному з російських пропагандистських медіа 31 грудня Пригожин заявив, що “вагнерівці” не можуть прорвати українську оборону в Бахмуті.

Він розповів, що наступальні операції є дуже виснажливими, оскільки кожен будинок в місті є “фортецею”. А українці мають у Бахмуті оборонні лінії через кожні 10 метрів, тому російські війська повинні зачищати будівлю за будівлею.

– Це значний поворот для Пригожина і перший раз, коли він представив ПВК Вагнер в Бахмуті як таку, що фактично не досягла успіху. У жовтні Пригожин заявляв, що “вагнерівці”, які діють в районі Бахмута, просуваються за день на 100-200 метрів. ПВК Вагнер проводила інформаційні операції, стверджуючи, що вона досягла успіхів в Бахмуті без допомоги інших російських сил, – йдеться у звіті ISW.

Аналітики зазначають, що Пригожин, ймовірно, створює інформаційні умови для того, щоб перекласти відповідальність за невдачі “вагнерівців” у Бахмуті на Міністерство оборони Росії або російську оборонну промисловість.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Найманці з Вагнера заявили Пригожину, що не змогли прорвати українські позиції в Бахмуті через недостатню кількість бронетехніки, боєприпасів та 100-мм снарядів. Ця заява має на меті зняти особисту відповідальність з ПВК Вагнер та Пригожина, приписуючи їхню неспроможність захопити Бахмут більш широким проблемам розподілу російських ресурсів, – наголошують в інституті.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-04 09:20:40

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин