Україна і світ

Пригожин втратив доступ до вербування в’язнів і переключився на цивільних росіян – британська розвідка

В останні тижні власник ПВК Вагнера Євген Пригожин, ймовірно, втратив доступ до вербування в російських в’язницях через суперечки з керівництвом Міноборони РФ. Швидше за все Пригожин тепер спрямовує зусилля з вербування на вільних російських громадян.

Про це пише Міноборони Великої Британії.

– З початку березня 2023 року ПВК Вагнера створила виїзні групи у спортивних центрах не менш як у 40 населених пунктах по всій Росії. Останніми днями вагнерівські вербувальники в масках також проводили бесіди про кар’єру в московських вишах, роздаючи так звані анкети молодого бійця для збирання контактних даних зацікавлених, – йдеться в повідомленні.

Як вказують у британській розвідці, близько половини ув’язнених, яких ПВК вже направила до України, швидше за все, стали жертвами, і нові ініціативи навряд чи компенсують втрату каналу вербування засуджених.

Зараз дивляться

– Якщо заборона залишиться в силі, Пригожин, ймовірно, буде змушений зменшити масштаб або інтенсивність операцій Вагнера в Україні, – підсумовують британці.

Раніше видання The Moscow Times повідомило, що до російської приватної військової компанії Вагнера Євгена Пригожина почали набирати пацієнтів психоневрологічних диспансерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міноборони Великої Британії


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-13 12:31:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин