Причина – соковитий омлет: в Іспанії понад 100 людей отруїлися сальмонелою
Понад 100 людей отримали отруєння після того, як з’їли тортилью де пататас у відомому мадридському ресторані. Причиною, судячи з усього, стали саме ці, соковиті, такі, що швидко готуються, знамениті яєчні і картопляні омлети.
На сьогоднішній день з 101 хворого, 13 потребували стаціонарного лікування.
Адміністрація ресторану, який обслуговує до 700 клієнтів на день, вибачилася за те, що трапилося і заявила, що закриється до завершення розслідування регіональними органами охорони здоров’я.
Зараз дивляться
– Нам всім подобається рідкий коржик, але це – ризик, особливо, якщо його будуть їсти діти, люди з ослабленим імунітетом, літні люди або вагітні жінки,- зазначила науковий співробітник Центру біомедичних досліджень Ла-Ріоха Марія дель Торо.
Вона закликала бути обережними при вживанні страв з яєць в ресторанах і при їхьому приготуванні вдома.
Регіональний уряд Мадрида радить любителям соковитих омлетів готувати їх з пастеризованих, а не свіжих яєць і проявляти особливу обережність в спекотні літні місяці.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-06 08:53:33