Україна і світ

Причина об’єктивна: чому в різних джерелах відрізняються втрати РФ у війні проти України

Кількість вбитих і поранених російських військових значно різниться, якщо порівнювати з даними іноземної розвідки або офіційною інформацією Генерального штабу ЗСУ. Полковник запасу та експерт центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк пояснив, чому остаточні відомості можуть відрізнятися.

– Безумовно, відмінності присутні. Причина абсолютно об’єктивна – Генеральний штаб, який публікує цифру втрат, збирається на донесення про хід бойових дій впродовж доби, які піднімаються з самого низу до верху. Вони не завжди об’єктивні, бо це в умовах інтенсивних бойових дій не завжди можливо. Але цифри узагальнюються та оприлюднюються, – зауважив Кевлюк.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, іноземна розвідка та партнери шукають неспростовні докази загибелі конкретного солдата чи знищення військової техніки, після чого оприлюднюють лише офіційно підтверджені випадки.

– Союзники шукають неспростовні докази загибелі тієї чи іншої людини, знищення того чи іншого зразку воєнної техніки. Відповідно, вони публікують лише документально підтверджені випадки. Звідси й різниця, – пояснив він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-14 02:14:27