Україна і світ

Президент Зеленський розповів прем’єру Нідерландів Рютте про ризик ескалації на фронті

Президент Володимир Зеленський в телефонній розмові з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте розповів про ризик ескалації на фронті в Україні. 

Про це очільник Української держави написав на своєму каналі в Telegram у вівторок, 3 січня.

– Розповів про ризик ескалації на фронті та потенційні виклики, а також про наші оборонні потреби для адекватного реагування. Розраховуємо на конкретні кроки партнерів задля максимального підсилення України на найближчому Рамштайні, – зазначив Володимир Зеленський.

Тим часом прем’єр Нідерландів констатував у себе в Twitter, що Україна вже майже рік чинить опір відкритій російській агресії і наступні місяці – вирішальні.

– Я щойно говорив із Володимиром Зеленським і запевнив його, що Нідерланди зроблять усе можливе для того, аби Україна могла не лише чинити опір, а й перемогти у війні, – підкреслив Рютте. 

Нагадаємо, український міністр оборони Олексій Резніков повідомляв, що чергове засідання контактної групи з питань оборони України у форматі Рамштайн, найвірогідніше, відбудеться у січні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна виділить 2,5 млрд євро на підтримку України у 2023 році. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-03 17:02:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин