Україна і світ

Президент закликав до обміну полоненими у форматі «всіх на всіх»

Президент України Володимир Зеленський закликав до обміну полоненими з росією за принципом «всіх на всіх», а також до звільнення всіх дорослих та дітей, депортованих до рф.

Про це глава держави заявив, виступаючи у форматі відеозв’язку на саміті 

G20.

«Тисячі наших людей – військових і цивільних – у російському полоні. Їх піддають жорстоким тортурам – це масове знущання!

Крім того, ми поіменно знаємо майже 11 тисяч дітей, які були силою депортовані в росію. Їх розлучають із батьками, знаючи, що в них є родини. А крім цих дітей, є десятки тисяч тих, хто був примусово вивезений і про яких ми знаємо лише опосередковано. Серед них є й діти, чиї батьки були вбиті російськими ударами, а тепер їх утримують у державі-вбивці», – зазначив він.

Президент наголосив, що ще сотні тисяч депортованих дорослих, і цю гуманітарну катастрофу спричинила російська війна.

«Додайте ще політв’язнів – українських громадян, яких утримують у росії та на тимчасово окупованій території, зокрема в Криму.

Маємо звільнити всіх цих людей!

Я хочу зазначити, що ми не знайшли підтримки в Міжнародному комітеті Червоного Хреста. Ми не бачимо, що вони повною мірою борються за доступ до таборів, де утримують українських полонених і політв’язнів, або що вони допомагають шукати депортованих українців. І таке самоусунення – це самознищення Червоного Хреста як організації, яку колись поважали.

Ми не можемо чекати. Тож, маємо обʼєднатися заради єдиної реалістичної моделі звільнення полонених – «всіх на всіх». А також заради звільнення всіх дітей і дорослих, які були депортовані в росію», – сказав глава держави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він подякував партнерам за їхні зусилля, які дали змогу звільнити багатьох українців та іноземних громадян, які були захоплені в російський полон.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-15 09:27:52