Україна і світ

Президент Європарламенту Роберта  Мецола закликала посилити військову підтримку України

На неформальному саміті Європейської Ради в Празі Президент Європарламенту Роберта Мецола рішуче закликала європейську спільноту об’єднатися у наданні Україні військової підтримки.

– Європа знову опинилася на етапі ухвалення рішення. Ми не бажали цього моменту, ми не провокували цей момент, але ми маємо з ним зіткнутися. Ми повинні залишатися єдиними, – заявила вона наголошуючи на спільній відповідальності за майбутнє.

Роберта Мецола піддала жорсткій критиці «брутальне, незаконне, невиправдане вторгнення росії в Україну» та «анексію українських територій після низки фіктивних референдумів».

– Жахи, свідками яких ми були у звільнених Україною містах і селах, показують, що ми повинні продовжувати її підтримку, – наголосила Роберта Мацола у своєму виступі у вищому політичному органі Європейського союзу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку Президента Європарламенту справжній, а не вимушений через шантаж, мир можливий лише в разі перемоги України. За численні задокументовані воєнні злочини, скоєні на європейській землі, росія має понести покарання.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-08 15:58:34