Україна і світ

Президент: Використання будь-якого західного озброєння по території росії — питання часу

Президент Володимир Зеленський переконаний, що Україна зрештою отримає дозвіл використовувати всі види західної зброї для ударів по території рф.

Про це він заявив у Стокгольмі під час пресконференції з лідерами Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії та Ісландії.

Відповідаючи на запитання, чи зможе Україна використовувати винищувачі F-16 для операцій проти військових об’єктів в росії, Президент сказав, що поки не має такої інформації.

«Хороша новина в тому, що ми матимемо їх і частину вже цього року. Я не знаю, чи будуть обмеження на використання цих літаків над небом росії. Я думаю, що використання будь-якого західного озброєння по території росії це питання часу. Інакше це розмова не про справедливий мир», — сказав він.

Глава держави додав, що росія зараз є по Україні з відстані 100 кілометрів зі своєї території.

«росія завдає ударів по наших цивільній, по інфраструктурі тисячами КАБів, 3200 на місяць. Завдає ударів на відстані 100 км на своїй території, то як ми можемо захищатися? Тому потрібно завдавати ударів по їх літаках, це і є відповідь», — додав Президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, Володимир Зеленський заявив, що Україна отримала від Сполучених Штатів інформацію щодо використання їхньої зброї для ударів по території рф.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-31 15:07:19