Україна і світ

Президент: Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть

В інтерв’ю Fox News Володимир Зеленський розповів чи була Україна близька до поразки через затягування американської допомоги і як варто будувати стійку та тривалу безпеку в Європі.

Інформація про інтерв’ю була оприлюднена увечері 25 квітня на офіційному каналі Президента.

Відповідаючи на питання, чи була Україна близькою до поразки у війні через відсутність американської військової допомоги, Володимир Зеленський сказав:

«Ми мали отримати допомогу якомога швидше, інакше нас відсунуть. І це правда. Наші люди знають про це й американці мають знати. Зараз це важко, зараз це період сповнений викликів для нас. Мова не просто про отримання допомоги, а про отримання того, що нам потрібне».

Президент запевнив, що саме перемога України має стати запорукою європейської безпеки.

«Якщо нам потрібна справжня безпека, якщо ми справді хочемо, щоб вона була сильною, на багато днів і років – на десятки років, щоб безпека існувала в майбутньому нашого регіону, ми маємо відтіснити росію на її територію», — заявив Володимир Зеленський.

Президент заявив про необхідність сильної позиції Заходу в розмові з росією.

«Якщо нам буде потрібно щось на кшталт: «Ну окей, ми даємо вам НАТО, але не зовсім НАТО. Ми вас запрошуємо, але не зовсім запрошуємо. Ми не боїмося Росії, але трошечки боїмося, що вона буде відповідати». Якщо ми підтримуватимемо такий діалог, не сильний, не переконливий, тоді в нас будуть страшенні виклики від росії», — сказав Володимир Зеленський.

Він назвав надання допомоги історичним моментом і висловив думку, що українські діти знатимуть про це в майбутньому.

«В цей критичний момент я хочу подякувати за таку значну, дуже важливу підтримку Президенту, Конгресу, Майклу Джонсону за двопартійну підтримку. Ми зараз перебуваємо в такому моменті, коли стільки викликів, стільки складнощів. Ми не боїмося їх. Ти не боїшся, коли ти не сам» — сказав Президент.

Він подякував американцям і висловив сподівання, що американці відчують результат цієї допомоги. Результат порятунку України та українців.

Як повідомляла АрміяInform, президент США підписав закон про допомогу Україні на $61 млрд.

 

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-04-25 17:54:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин