Україна і світ

Претензії щодо Криму можуть перетворити війну між Україною та РФ на багаторічний конфлікт – WP

Непохитність претензій на Крим ілюструє нерозв’язність конфлікту між Україною та Росією, тому важко уявити, що боротьба за півострів вирішиться без подальшого кровопролиття, пише видання The Washington Post.

– Надія України на повернення Криму довгий час здавалася надуманою фантазією, але нещодавні перемоги Києва на полях битв та помилки Москви раптово зробили її правдоподібною – можливо, небезпечною, – зазначає автор публікації.

Володимир Зеленський наполягає на тому, що лише повернення Криму завершить війну і означатиме відновлення справжнього миру.

А для російського диктатора Володимира Путіна “анексія Криму стала опорою його спадщини, яка впаде, якщо він втратить півострів”, тому він дав зрозуміти, що будь-які спроби Києва повернути собі Крим “перейдуть червону межу, яку він не потерпить”.

Водночас, деякі фіціальні особи на Заході сподіваються, що угода щодо Криму може стати основою для дипломатичного припинення війни. Але Україна відкидає такі ідеї, як небезпечні, зазначає видання.

– Відмова будь-якої зі сторін відступити загрожує перетворити війну на багаторічний конфлікт, дуже схожий на територіальне протистояння у секторі Гази чи Нагірному Карабаху, – припускають у The Washington Post.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Доцент україністики Кембриджського університету Рорі Фіннін вважає, що компроміс малоймовірний.

– Важко уявити, що українці будуть задоволені відмовою від цієї території, знаючи, що це означає відмову від мільйонів людей. Моральні та геополітичні ставки такої відмови серйозні, – підсумував він.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-11 13:35:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин