Україна і світ

Представники МКЧХ намагаються дістатись до обстріляної колонії в Оленівці

Співробітники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) надіслала запит та намагатимуться дістатися до місця удару по концтабору в окупованій Оленівці, що на Донеччині, де були вбиті українські військовополонені.

Про це розповів фахівець зі зв’язків з громадськістю та медіа МКЧХ Олександр Власенко у коментарі Суспільному.

– Ми звичайно знаємо про цю ситуацію і попросили якомога швидше доступ до цього місця для того, щоб переконатися та побачити на власні очі, що відбулося і чи хтось з тих людей, що там перебувають, потребує нашої допомоги, — сказав він.

Олександр Власенко додав, що за умови, якщо представники МКЧХ отримають доступ в обстріляну колонію, то до моменту повернення з Оленівки у Червоному Хресті надавати жодних подробиць не будуть.

– Це звичайна практика, яка пов’язана з безпекою людей, — пояснив він.

Фахівець зі зв’язків з громадськістю МКЧХ розповів, вже протягом вихідних у Женеві почне працювати гаряча лінія Червоного Хреста, куди можна буде звернутись родичам українських військовополонених.

– Родичі можуть звертатися на неї, аби з’ясувати долю конкретної людини. Якщо вони повідомляють ім’я та прізвище цієї людини і у нас буде інформація про цю людину, то ми спробуємо їм про це сказати, На жаль, тільки родичам ми можемо це повідомити, — сказав він.

Нагадаємо, 29 липня Росія вдарила по концтабору в окупованій Оленівці, де утримувалися українські військовополонені, зокрема й бійці полку Азов. За даними Офісу Генпрокурора України загинуло близько 40 українських військовополонених, коли ж поранення отримали 130 осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Генштаб ЗСУ відреагував на удар РФ, назвавши це спробою приховати тортури над полоненими та розстріли, щоб потім звинуватити у всьому Україну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-30 02:32:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин