Україна і світ

Представители УПЦ МП, манипулируя правами верующих, скрывают свои преступления – Лубинец

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що представники УПЦ МП прикривають свої злочини, маніпулюючи правами вірян.

Про це омбудсмен написав у своєму Telegram-каналі.

Лубінець повідомив, що провів зустріч із постійною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун та головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільдою Богнер.

Зараз дивляться

Темою зустрічі було питання прав та свобод віруючих людей в Україні.

— Я наголосив, що наша країна завжди була відкрита та толерантна до всіх релігій світу, а права вірян – захищені законом. Адже право на свободу світогляду і віросповідання закріплено у Конституції України, – зазначив омбудсмен.

Він підкреслив, що нині перехід парафій УПЦ МП до ПЦУ — це бажання та вибір самих вірян.

— Вони розуміють, що УПЦ московського патріархату належить РФ, підтримує війну, окупацію українських земель. Окрім цього, сама Росія чинить злочини й проти різних релігійних конфесій: обстрілює та руйнує релігійні споруди, вбиває священиків.

Лубінець додав, що в Україні захищені права всіх вірян. А окремі представники УПЦ московського патріархату, маніпулюючи правами вірян, приховують свої злочини.

Як повідомлялося раніше, 10 березня 2023 року Національний заповідник Києво-Печерська лавра зобов’язав представників УПЦ МП залишити територію та будівлі Лаври до 29 березня.

Намісник Свято-Успенського монастиря митрополит Павло заявив, що священнослужителі УПЦ МП не планують залишати територію Києво-Печерської лаври.

23 березня члени синоду УПЦ МП заявили, що захищатимуть Києво-Печерську лавру “всіма законними засобами”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Згідно з висновком релігієзнавчої експертизи Статуту про управління УПЦ на наявність церковно-канонічного зв’язку з Московським патріархатом, УПЦ продовжує підпорядковуватися Російській православній церкві.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-23 20:03:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин