Львівський портал

Правоохоронці розслідують російську атаку на Львів

За фактом ракетно-дронового обстрілу, який здійснили війська РФ по Львову у ніч на 4 вересня, відкрили кримінальне провадження. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Справу класифікували за ч.2 ст.438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

За даними слідства, вдосвіта 4 вересня військові РФ здійснили ракетний обстріл Львова.

В історичній частині міста пошкоджено житлові будинки. Також руйнування є у навчальних та медичних закладах.

Наразі відомо про 7 загиблих людей, серед яких є діти. Поранено 40 людей. Втім точна кількість постраждалих уточнюється.

Правоохоронці додають, що під завалами ще можуть перебувати люди, пошуково-рятувальні роботи продовжуються.

«росія – країна-терорист. Щодня ми бачимо, що її основні цілі – мирні люди та цивільна інфраструктура. Це воєнні злочини, масові та умисні. Не зупинимося, поки всі, хто віддає та виконує ці злочинні накази не понесуть покарання», – наголошують прокурори.

Правоохоронці вживають всіх заходів для документування воєнних злочинів, вчинених представниками російської армії.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. Наразі відомо про сімох осіб, яких вбили рашисти, в тому числі троє дітей.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 07:45:32