Україна і світ

Працюємо із партнерами над новими санкціями та конфіскацією активів РФ – Зеленський

Фото: Офіс президента

Україна та держави-партнери працюють над посилення тиску на Росію та займаються конфіскацією російських активів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 3 лютого.

Він повідомив, що Україна продовжує роботу із партнерами щодо посилення тиску на Росію, зокрема і санкційного.

Зараз дивляться

– Пам’ятаємо: війна розпочата Росією на українському фронті, але її мішенню є не тільки наша держава, не тільки наша незалежність. І тому безумовно важливо зберігати максимальну консолідацію вільного світу й робити все можливе та неможливе, щоб Україна могла завдавати поразок Росії. Іншого Москва не розуміє. Продовжуємо працювати з партнерами і щодо нових санкцій проти Росії, і щодо блокування російських схем обходу санкцій, – сказав президент.

Крім того, Володимир Зеленський запевнив, що Україна та партнери “максимально активно” працюють над конфіскацією російських активів, які були розосереджені в різних юрисдикціях.

Також український лідер подякував тим, хто допомагає державі вистояти та б’ється заради України і перемагає.

Зеленський зокрема розповів, що відзначив сьогодні воїнів ГУР державними нагородами.

– Саме тих хлопців, які забезпечили черговий успіх для України – затоплення російського військового корабля (ракетного катера “Івановєц”, – Ред.)  в озері Донузлав у нашому Криму. Ефектний вчинок. Але й ефективний, і надзвичайно корисний: що менше в Чорному морі російського флоту, то більше безпеки і в регіоні, і загалом у світі, – сказав він.

Глава української держави також розповів, що вручив сертифікати на квартири воїнам, які відзначені орденом Золота Зірка, та рідним Героїв України.

– Іще 30 родин. Воїнів, які боролися проти окупантів і після 14-го року, і в цій війні. Кожна історія кожного Героя заслуговує на те, щоб українці завжди пам’ятали й шанували хоробрість наших воїнів, – сказав він.

Президент також подякував усім партнерам України, які підтримували й продовжують підтримувати державу.

– Триває робота з командами європейських держав щодо посилення України, нових оборонних пакетів, нових безпекових рішень. Цього тижня ми маємо нові рішення про підтримку нашої держави від Німеччини, від Нідерландів. Люксембург приєднався до нашої авіаційної коаліції. Литва – є новий пакет. З міністром закордонних справ Канади обговорили подальшу оборонну співпрацю. Виконуються оборонні контракти, які для нас критично важливі. Є посилення ППО, – нагадав він.

Також український лідер розповів, що наразі тривають відновлювальні роботи в деяких регіонах України, де через російські удари були відключення електрики.

Щодо Дніпропетровської області, зокрема Кривого Рогу, то тут енергетики працюють, щоб якнайшвидше повернути електрику всім споживачам, запевнив президент.

– Відправили голову Укренерго в регіон, усі необхідні фахівці та ресурси. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні доповів мені і щодо робіт, і щодо захисту об’єктів енергетики. Я дякую кожній ремонтній бригаді, усім залученим працівникам, – сказав він.

Джерело: Офіс президента

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-03 19:00:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин