Україна і світ

Пояснюють плановим ремонтом: Газпром призупинив постачання газу Північним потоком-1

Російська компанія Газпром вранці 31 серпня повністю призупинила постачання газу з РФ до Німеччини трубопроводом Північний потік-1.

Це випливає з даних оператора газопроводу-компанії Nord Stream AG. Вночі, за інформацією операторів німецьких газопроводів Nel і Opal, куди надходить російське блакитне паливо, фізичний потік газу в точці прийому в Грайфсвальді на півночі Німеччини в першому випадку повністю зупинився, а в другому – знизився в кілька разів.

До слова, раніше Газпром попереджав, що єдиний робочий газоперекачувальний агрегат Trent 60 на компресійній станції Портова буде зупинений з 31 серпня по 2 вересня для нібито технічного обслуговування і планово-запобіжних робіт.

Тоді у російській компанії повідомили, що необхідні роботи будуть проведені спільно з фахівцями фірми Siemens, а після техобслуговування постачання газу відновляться в обсязі 33 млн кубометрів на добу, що складе близько 20% від пропускної потужності газопроводу.

Однак Росія досі не забрала з Німеччини турбіну Siemens для Північного потоку. Хоча вона пройшла технічне обслуговування в Канаді і з середини липня перебуває у ФРН.

Представник Siemens Energy пояснив, що Москва продовжує чіплятися до документів і висувати безглузді вимоги.

У червні Газпром різко скоротив прокачування газу трубопроводом Північний потік-1. У російській компанії це пояснили несвоєчасним поверненням газової турбіни Siemens після ремонту в Канаді.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У Німеччині, яка отримує основний обсяг споживаного російського газу Північним потоком, вважають причиною для скорочення постачань політичні мотиви.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-31 13:51:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин