Україна і світ

Похибка у 600 метрів абсолютно не стримує окупанта. Ігнат про нічну атаку

Фото: Міноборони

На жаль не всі ракети, які ворог застосовує для повітряних ударів, українські військові можуть збивати. 

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат коментуючи нічну масштабну атаку на Україну. 

Крилата ракета Х-22, якими цієї ночі окупанти атакували Одещину, летить по балістичній території, вона надзвичайно швидкісна, тому потрібно більше засобів, щоб саме цим ракетам протистояти, наголосив Ігнат. 

– Це найбільш руйнівні й найбільш не точні ракети, які має ворог, але це їх не зупиняє. Похибка у 600 метрів абсолютно не стримує окупанта. Б’ють ними по густонаселеним пунктам, зокрема по Одесі, – сказав він.

Речник зазначив, що цієї ночі Одещину також атакували ракетами берегового комплексу Бастіон – Онікс. Вони призначені для знищення кораблів.

– Особливість її така, що вона летить доволі таки низько над водною поверхнею і цими ракетами не часто, але атакують Одещину та іншу область, з моря. Хоча призначені вони для знищення кораблів, – додав Ігнат.

Він наголосив, що всі цілі, які було під силу знищити українським ППО були знищені.

Нагадаємо, під час нічної повітряної атаки окупантів силам Протиповітряної оборони вдалося знищити  37 повітряних цілей, зокрема 13 із 16 Калібрів, керовану авіаційну ракету Х-59, а також 23 із 32 безпілотників.

Фото: ГУР

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-19 13:38:44