Україна і світ

Пов’язані з Кремлем хакери зламали особистий телефон Трасс – ЗМІ

Особистий мобільний телефон експрем’єр-міністра Великої Британії Ліз Трасс зламали хакери, яких підозрюють у роботі на Кремль. Про це повідомляє Daily Mail.

Вважається, що хакери отримали доступ до надсекретних розмов із ключовими міжнародними партнерами, а також до приватних розмов із її ексміністром фінансів Великої Британії Квасі Квартенґом. Вони також включали дуже делікатні дискусії з високопоставленими главами МЗС про війну в Україні, включаючи детальні дискусії щодо поставок зброї.

Одне з джерел видання повідомило, що злам був “настільки потужним”, що телефон помістили в замкнений сейф в урядовому приміщенні, що охороняється.

Злам виявили під час літніх виборів за лідерство у Консервативній партії, коли Трасс була ще очільницею МЗС, але деталі інциденту були приховані Борисом Джонсоном, який на тоді був прем’єр-міністром, і секретарем кабінету міністрів Саймоном Кейсом.

Трасс була змушена змінити номер мобільного телефону, яким вона користувалася понад 10 років, незадовго до того, як стати прем’єр-міністром. Це викликало занепокоєння серед міністрів Кабінету міністрів та радників, які раптово не змогли з нею зв’язатися.

The Guardian пише, що опозиція обурена новинами про злом телефону Трас і вимагає розслідування.

Представник ліберальних демократів Лайла Моран заявила, що вкрай важливо розібратися, чи приховали інформацію про злам телефону Трас, якщо він справді був.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

20 жовтня Ліз Трасс подала у відставку з посади прем’єр-міністра Великої Британії після всього шести тижнів перебування на посаді. Новим главою британського уряду став Ріші Сунак.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-30 15:58:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин