Україна і світ

Повідомлено про підозру двом представникам окупаційної влади на звільненій Харківщині

Двоє місцевих мешканців селища Чкаловське Чугуївського району добровільно пішли на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації рф. Один з них став «головою об’єднаної громади», а інший «старостою». Обом зловмисникам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

48-річний місцевий мешканець від початку окупації селища Чкаловське Чугуївського району добровільно пішов на співпрацю з представниками окупаційної адміністрації рф. З березня він обіймав посаду «голови об’єднаної громади», здійснюючи в інтересах ворога організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у Чкаловському та ще дев’ятнадцяти прилеглих населених пунктах.

Ще один місцевий 42-річний колаборант виявив бажання стати «старостою» Чкаловського. Від початку липня до вересня він регулярно брав участь у засіданнях окупаційної адміністрації в м. Балаклія, здійснював за їх вказівкою збір інформації та заяв від мешканців Чкаловського.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Співробітники СБУ затримали «старосту» Чкаловського після деокупації селища. «Голова громади» втік на територію країни-агресора ще на початку контрнаступу Збройних Сил України. Наразі його оголошено у розшук.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-20 17:12:42