Україна і світ

Повідомлено про підозру депутатам-колаборантам та представникам окупаційних адміністрацій Харківщини

Викрито шістьох зрадників і колаборантів у ході стабілізаційних заходів на звільнених територіях сходу України. Під час тимчасової окупації Харківської області вони добровільно приєдналися до агресора і допомагали йому розграбовувати регіон та переслідувати мешканців.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У ході слідчо-оперативних заходів задокументовано злочинні дії двох депутатів Липецької сільської ради. В період захоплення місцевої територіальної громади обидва посадовці підтримали загарбників і погодились з ними співпрацювати.

За таку «лояльність» представники країни-агресора призначили своїх поплічників до лав місцевої окупаційної адміністрації. Там один з них займався організацією збору та незаконним вивезенням українського зерна з території регіону до рф. Обом зловмисникам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність.

Крім того, у ході оперативної роботи викрито підривну діяльність колишнього начальника сектору дізнання одного з відділів поліції Чугуївського району. На початку широкомасштабного вторгнення він добровільно перейшов на бік агресора, який призначив його керівником слідчого підрозділу у так званому «отдєлє поліціі» тимчасово окупованого Вовчанська.

Перебуваючи на «посаді», зловмисник брав активну участь у незаконному переслідуванні місцевих жителів та вчиненні проти них репресій. На підставі зібраних доказів йому заочно повідомлено про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Співробітники СБУ проводять комплексні заходи щодо встановлення його місцезнаходження і притягнення до відповідальності.

Також на державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, викрито колишнього керівника підрозділу і двох інспекторів Куп’янського та Ізюмського відділів Головного управління Державної податкової служби у Харківській області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після захоплення міст чиновниці погодились увійти до складу окупаційної адміністрації, де виконували фіскальні функції для наповнення «бюджету» окупантів. Зокрема, вони займались незаконним адмініструванням «податків і зборів» з місцевих жителів, у тому числі підприємців. Наразі двом зрадницям вже обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-06 15:04:05