Україна і світ

Потрібно готуватися: мер Львова попередив, що світла та тепла може не бути тижнями

На території України – критична ситуація з електропостачанням. Мер Львова Андрій Садовий закликає готуватися до ситуації, коли світла та тепла може бути не один день, а тиждень чи два.

– До цього треба готуватися. Львів‘янам варто усвідомити, що реалії, з якими ми зіткнулись зараз, є буденністю для багатьох громад Сходу та Півдня України вже багато місяців, – зазначає міський глава.

Він пояснив, як українці можуть забезпечити себе теплом та світлом, зокрема, встановивши буржуйки та генератори для безперебійного джерела енергії на цю зиму.

– Чому комусь зовсім не вимикають світло, а комусь – тричі на добу? Якщо на лінії, яка заживляє ваш будинок, розташована лікарня чи інший об’єкт критичної інфраструктури, планово відключати ваш будинок Укренерго скоріш за все не буде. Тому “пощастило” не всім. І тут нема справедливості, це реалії воєнного часу. Я хотів би, щоб кожен з нас це зрозумів, – наголошує він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Мер Львова зазначає, що українців очікуються складні часи, проте закликає пройти їх з гідністю, тому що згодом Україна переможе російську агресію.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-18 22:53:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин