Україна і світ

Потрібно багато малих енергооб’єктів: Тимошенко розповів про енергетичну децентралізацію

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що з огляду на постійні ушкодження та руйнування енергооб’єктів українські енергетики вже розробили паралельні інфраструктурні об’єкти для забезпечення населення живленням. Наразі там триває робота.

Про це Кирило Тимошенко заявив в ефірі телемарафону.

За його словами, є декілька підходів щодо того, як ремонтувати зруйновані енергооб’єкти: щось ремонтують, щось відновлюють.

– Також наші енергетики розробили паралельні інфраструктурні об’єкти й там вже йде робота, робота на паралельних, нових енергетичних об’єктах, які необхідні нашій країні. Така собі енергетична децентралізація, щоб у нас була велика кількість малих енергооб’єктів і щоб ми розуміли, що люди будуть забезпечені електрикою, – заявив заступник голови Офісу президента.

Тимошенко також розповів, що останні три-чотири місяці обласні адміністрації, енергокомпанії, Укравтодор та інші органи застосовують серйозних фізичних заходів безпеки на усіх критичних об’єктах країни.

– Це не лише сили ППО. Звичайно силам ППО ми дуже вдячні. Але є і фізичний захист, який у багатьох випадках дозволяє нам залишатися з електрикою. Якби ці об’єкти не були захищені, ми б з вами вже давно були б без електропостачання, – наголосив Кирило Тимошенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наприклад, трансформатори захищають вагонами або бетонними блоками.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-30 14:53:33