Україна і світ

Потрібен закон про медіа та унормована система: Ткаченко про російський контент в Україні та серіал Свати

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів, чому під час повномасштабної війни російський контент досі посідає певні позиції в Україні.

За словами політика, дерусифікація в українській культурі відбувається.

– У наших театрах, закладах культури, виконання того ж самого Чайковського зупинено на сьогодні. І це рішення самих театрів, оскільки в їхню діяльність ми не можемо втручатися. Якщо йдеться про книги, то жодного імпорту російської продукції немає, це сталося де-факто, – зазначив Олександр Ткаченко.


Також він додав, що останні п’ять місяців в Україні немає російських артистів, які гастролюють.

– Коли ми говоримо про Spotify та інші можливості, де люди можуть завантажувати російську музику, то це існує. Думаю, що це є найбільшим джерелом російськомовного продукту на території України. З цього приводу ми звернулися до великих технологічних гігантів, я радий, що деякі з них відповіли, такі як Netflix, – наголосив політик.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Міністр прокоментував і те, що на деяких платформах транслюється серіал Свати, головний герой якого підтримує війну в Україні.

– Саме тому потрібен закон про медіа та унормована система, яким чином визначаються чорні списки для артистів, і кого саме вони стосуються. Як тільки це буде зроблено, тоді з’являться законні підстави продовжувати роботу щодо акторів. Наразі я не маю законних підстав щось робити, – підсумував Ткаченко.


Потрібен закон про медіа та унормована система: Ткаченко про російський контент в Україні та серіал Свати
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 19:32:31