Україна і світ

Поспішні модернізації російських ракет не виправдовують сподівання агресора

Про це на брифінгу в Military Media Center повідомив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генерального штабу Збройних Сил України полковник Микола Данилюк.

За словами Миколи Данилюка, проведені дослідження та статистика роботи української системи ППО засвідчили — остання модернізація крилатої ракети Х-101 не виправдала очікувань країни-агресора. 

— Масових проривів системи ППО не відбувається, а російські ракети все частіше падають на території самої рф, не долітаючи до України! — сказав представник дослідного центру ГШ ЗСУ.

Проте він зазначив, що сам задум модифікації крилатої ракети Х-101 свідчить про те, що росія не відмовляється від своєї терористичної тактики обстрілів цивільної інфраструктури, а навпаки, прагне завдавати ще більших руйнувань Україні.

— Саме тому можуть з’явитися інші нові модифікації та технічні рішення, спрямовані на підвищення точності та смертоносності російських ракет. Україна потребує подальшої допомоги союзників з метою уникнення нових жертв серед цивільного населення та руйнувань об’єктів критичної інфраструктури, — підкреслив полковник Данилюк на брифінгу.

Відповідаючи на запитання журналіста АрміяInform про можливості української протиповітряної оборони боротися із новими модифікаціями ракети Х-101, Микола Данилюк зазначив, що насправді вони не більш ефективні, ніж стара серія цих ракет.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— А наші сили ППО борються з новими модифікаціями злагодженою роботою бойових розрахунків завдяки встановленю нових систем ППО, які більш ефективні за радянські, — сказав полковник Данилюк. — Я думаю, що підвищення темпів поставок західних систем та покращення навичок наших розрахунків ППО дозволить нівелювати всі ці «ноу-хау», які росіяни застосовують у своїх ракетах.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-16 16:00:18