Україна і світ

Поспілкувався з маленькими пацієнтами: держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Охматдит

Сьогодні, 9 вересня, Національну дитячу спеціалізовану лікарню Охматдит відвідав держсекретар США Ентоні Блінкен.

Його супроводжували Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк, директор місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, представники БО Фонд Дім Рональда МакДональда.

Про це співробітники клініки повідомили на своїй сторінці в Facebook.

Поспілкувався з маленькими пацієнтами: держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Охматдит / 3 зображення

– В ході зустрічі члени делегації обговорили підтримку України, розвиток сімейно-орієнтованого підходу в медичному догляді за дітьми та ознайомилися з роботою команди медиків під час війни, – йдеться в повідомленні.

Також гості поспілкувалися з маленькими пацієнтами. Зокрема, з Катею та Мариною, які проходять лікування мінно-вибухових травм, отриманих внаслідок ворожих обстрілів.

Марина – 6-річна дівчинка з Херсонської області, в будинок якої влучив ворожий снаряд. Дівчинці відірвало ногу, її мама Наталя також отримала важкі травми нижніх кінцівок.

13-річна Катя постраждала на залізничному вокзалі Краматорська, коли намагалася з мамою, сестрою і тіткою евакуюватися в безпечне місце. Мама дівчинки загинула.

Повідомляється, що Будинок Рональда МакДональда має намір до кінця наступного року створити в Охматдиті 50 комфортних кімнат для понад 18 тис. безкоштовних ночівель на рік батьків, які хочуть бути поруч з дітьми, які перебувають на лікуванні.

В ході зустрічі гості також мали нагоду познайомитися із легендарним українським псом-сапером Патроном, який вкотре відвідав пацієнтів дитячої клініки.

Джерело: Охматдит

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Христина Величанська

охматдит
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-09 10:54:55