Україна і світ

Посол Німеччини сказала, Україна отримає систему ППО, якої немає навіть у Бундесверу

Системи протиповітряної оборони IRIS-T, яких немає на озброєнні військ Німеччини, створюють спеціально для допомоги Україні, повідомила посол ФРН в Україні Анка Фельдгузен.

– Бундесвер їх не має. Ми перебуваємо всередині НАТО і протиповітряна оборона ніби навколо нас. Коли я була в Польщі, я бачила всі ці Patriot (зенітні ракетні комплекси, – Ред.) та інші. У Німеччині я їх ніколи не бачила, – зазначила Фельдгузен.


Найімовірніше першу систему відправлять в Україні вже у жовтні, другу IRIS-T орієнтовно до кінця року, а ще дві ППО вже у 2023 році, стверджує посол.

– Це залежить не від політичної волі – рішення чітко ухвалене. Це найновіші системи, але ланцюг постачання для виробництва ускладнений, – звернула увагу Фельдгузен.

Система ППО IRIS-T SLM — зенітний ракетний комплекс середнього радіусу дії розробки німецької компанії Diehl Defence, призначений для знищення літаків, безпілотних літальних апаратів, крилатих і балістичних ракет. Зазначені засоби ППО мають дальність дії 40 км та висоти до 20 км.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Європейська правда

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-28 14:54:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин