Україна і світ

Посли ЄС продовжили всі економічні санкції проти росії ще на пів року

Сьогодні Рада ЄС продовжила ще на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки рф.

Про це йдеться в пресрелізі Ради ЄС.

Ці санкції вперше було запроваджено у 2014 році у відповідь на дії росії, що дестабілізують ситуацію в Україні. Їх значно розширили з лютого 2022 року через неспровоковану та невиправдану військову агресію росії проти України.

«Наразі санкції складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші. Вони також охоплюють заборону на імпорт або транспортування морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з росії до ЄС, санкції проти кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних кремлем каналів дезінформації», — йдеться в повідомленні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окрім економічних санкцій проти російської федерації, ЄС має різні типи заходів у відповідь на дестабілізуючі дії росії проти України. Серед них:

  • обмеження економічних відносин із незаконно анексованим Кримом і містом Севастополь, а також непідконтрольними уряду територіями Донецької та Луганської областей; 
  • індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів і обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб, а також дипломатичні заходи.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-27 17:17:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин