Україна і світ

Посилюють ППО і не тільки: Арестович каже, що бойові можливості ЗСУ зростають

Бойові можливості Збройних сил України стрімко зростають попри погрози РФ знищити критичну інфраструктуру, мобілізацію та застосування дронів іранського виробництва.

Про це повідомив радник Офісу президента Олексій Арестович під час ефіру на Фейгін Live.

– Україні постачають артилерійські боєприпаси, ППО, це до питання, що росіяни погрожують знищити критичну інфраструктуру. Зараз прямо сказано, що прийшли ППО. І ще будуть заїжджати. Вже німецькі IRIS-T прийшли і ми посилюємо якісно ППО, – зазначив він.

Крім того, що Україна продовжує посилювати протиповітряну систему оборони, також вже є реакція на застосування РФ іранських дронів Shahed-136.

– На іранські дрони – відреагували, питанню два тижні. На поповнення відреагували 18 HIMARS. Це подвоєння складу. Артилерійські снаряди ще підкидують, щоб не було дефіциту, – каже Арестович.

Радник ОП також наголосив, що проти посилених бойових можливостей ЗСУ військове керівництво Росії збирається перекидувати на фронт мобілізовану армію без підготовки.

Нагадаємо, що США нададуть Україні додаткове озброєння на $1,1 млрд у рамках нового пакету військової допомоги. Зокрема, українські військові отримають РСЗВ HIMARS.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також українські захисники активно збивають дрони-камікадзе іранського виробництва. Так, РФ випустила по південних областях України щонайменше 32 безпілотники, 22 з них – знищили.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 03:13:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин