Україна і світ

Пошкодження газопроводів Nord Stream може спричинити кліматичну катастрофу – Bloomberg

Пошкодження газопроводів Nord Stream, через що утворився 700-метровий басейн киплячої води в Балтійському морі, може спричинити кліматичну катастрофу.

За оцінками Німеччини, в результаті викидів в атмосферу потрапило близько 300 тис. метричних тонн метану, одного з найпотужніших парникових газів. Про це повідомляє Bloomberg.

Ця кількість газу матиме приблизно такий же вплив на клімат протягом 20-річного періоду, як річні викиди приблизно 5,48 млн автомобілів США.

Причина трьох майже одночасних розривів трубопроводу не була підтверджена, але офіційні особи Німеччини та США заявили, що інцидент схожий на диверсію.

Попри те, що газопровід Північний потік-1 був зупинений, а Північний потік-2 ніколи навіть не запускався, вони містили природний газ під тиском, переважну більшість якого становить метан.

Федеральне агентство з навколишнього середовища Німеччини повідомило, що його розрахунок кількості викидів метану ґрунтувався на оціночному стані заповнення та інформації про обсяги з двох трубопроводів.

— На трубопроводах немає механізмів стримування, тому весь вміст труб, ймовірно, витече, — йдеться в заяві.

Протягом перших 20 років перебування в атмосфері метан має в 84 рази більшу теплову здатність, ніж вуглекислий газ, але після цього швидко розкладається.

Оцінюючи вплив витоку метану на клімат, вчені зазвичай перетворюють метан в еквівалент CO2, використовуючи або коефіцієнт потенціалу глобального потепління за 20 років, або помножуючи потенціал впливу викидів на збільшення глобального потепління впродовж 100 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Німеччина, використовуючи 100-річний коефіцієнт перерахунку, заявила, що витоки з Nord Stream були приблизно еквівалентними 1% загальних річних викидів країни.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 20:09:54

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин