Львівський портал

Посеред лісу у Брюховичах зведуть масштабний комплекс із озером

Посеред лісу на вул. Курортній у Брюховичах збудують масштабний комплекс із готелем, медзакладом, офісами, житловими будинками та підземними паркінгами. Також тут облаштують термальне озеро. Про це 12 липня під час засідання виконкому Львівської міськради повідомив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Йдеться про земельну ділянку площею 10 га, яка є у приватній власності ТзОВ «Термал Парк». Фактично йдеться про лісову територію з цінними деревами. Втім Антон Коломєйцев наголосив, що забудовник переосмислив концепцію і вирішив максимально зберегти озеленення.

«Детальний план території, розроблений ще до того моменту, коли Брюховичі входили до складу Львівської громади, передбачав тотальну вирубку всього лісу. І в цьому випадку законодавство стоїть на місці забудовника. Проте опрацювавши з архітекторами концепцію, власники вийшли на те, щоб зберегти більшу частину цього озеленення і сформувати всередині цього комплексу загальнодоступний для всіх мешканців Брюховичів парк. Він повністю відповідає масштабам парку Франка», – сказав головний архітектор Львова.

По завершенню всіх будівельних робіт відсоток озеленення становитиме 63,4%.

Старий (зліва) і новий (справа) проєкти забудови території. Натисніть на зображення для збільшення

Загальний об’єм будівництва на вул. Курортній становить трохи більше 30 тисяч м кв. По периметру ділянки зведуть офіси, ТРЦ, медзаклад, готель зі SPA і підземний паркінг.

У житловій частині – будинки по 4-5 поверхів теж із власним підземним паркінгом.

Всередині земельної ділянки буде парк із озером. За словами Антона Коломєйцева, водойму сформують, використовуючи місцевий термальний потенціал. Це буде фактично аналог тих басейнів, які є на Закарпатті.

«Ми отримали ряд гарантійних листів про те, що буде забезпечено безперешкодний вхід громади на цю територію, користування нею», – наголосив посадовець.

Крім того, забудовник забудовник сформує близько 0,5 км нових вулиць з велодоріжками. Також тут встановлять дитячі й спортивні майданчики.

Сам проєкт розробляли за японським концептом відпочинкових комплексів із термальними водами. До проєктування також мають залучити японських архітекторів.

При цьому головний архітектор Львова підкреслив, що у містобудівних умовах та обмеженнях обов’язково пропишуть збереження парку всередині території, аби унеможливити будь-яке будівництво там. Всі будівлі знаходитимуться по периметру земельної ділянки.

«На папері все буде прописано щодо відстаней і габаритів», – запевнив Антон Коломєйцев.

Він також додав, що 11 липня проходили громадські обговорення цього проєкту з мешканцями Брюховичів. Місцеві мешканці схвалили таке будівництво.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Термал Парк» створене у 2023 році і займається будівництвом.

Її кінцевим бенефіціарним власником є львів’янин Володимир Феник – бізнесмен, засновник будівельної компанії «Глобус».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-12 08:23:54