Україна і світ

Порушення пожежної безпеки чи удар HIMARS: які версії вибухів у Новофедорівці

Потужні вибухи на військовому аеродромі Саки у Новофедорівці пролунали сьогодні вдень. У Міноборони РФ заявили, що там сталася детонація авіаційних боєприпасів.

Проте в російських соцмережах обговорюють кілька версій того, що сталося.

За словами радника міністра внутрішніх справ України Антона Геращенка, у Росії майже ніхто не вірить в офіційну версію від російського Міноборони про порушення правил безпеки.

У російському інформпросторі обговорюють такі версії вибухів:

  • Удар безпілотників “камікадзе” по складу боєприпасів або паливно-мастильних матеріалів;
  • Удар ракетами великої дальності з РСЗВ HIMARS з території України;
  • Постріл українських партизанів із гранатомета по резервуарах з паливом, після чого почалася грандіозна пожежа та детонація звалених у штабелі авіабомб.

“Голова Криму” Сергій Аксьонов заявив, що говорити про причини інциденту та про постраждалих “поки зарано”, проте наголосив, що ситуація під контролем.

Що кажуть в Україні?

В Міноборони України заявили, що не можуть встановити причину займання на російському аеродромі. Проте зауважили, що цей факт окупанти можуть використати в інформаційній війні.

Нагадаємо, що до весни 2014 року на авіабазі у селищі Новофедорівка поблизу міста Саки знаходилася частина 10-ї бригади морської авіації ЗСУ. Під час анексії Криму українські військові змогли евакуювати на материкову Україну два літаки та шість вертольотів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міноборони України, Антон Геращенко

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-09 23:03:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин