Україна і світ

Португалія-Уругвай: на поле вибіг фанат у футболці з написом Save Ukraine та прапором ЛГБТ

Поєдинок Португалії проти Уругваю на чемпіонаті світу з футболу зупинили ненадовго через те, що на поле вибіг вболівальник з прапором ЛГБТ-спільноти.

Інцидент стався за кілька хвилин до того, як Португалія повела в рахунку 1:0 завдяки голу Бруну Фернандеша.

Фанат, який вибіг з прапором, також був одягнений у футболку з написом Save Ukraine (Врятуйте Україну) спереду, а на спині був напис Respect for Iranian woman (Повага іранським жінкам).

Охорона стадіону спіймала фаната та вивела з поля. А головний арбітр Матчу Аліреза Фагані підняв прапор та прибрав його з поля зору поля.

ФІФА потрапила під критику після рішення карати команди, які збиралися виходити на матчі, використовуючи символіку ЛГБТК+ спільноти. Сім збірних спершу планували провести кампанію OneLove, але відмовилися від свого рішення після того, як дізналися, що їхні капітани отримали б жовту картку в разі виходу на поле з пов’язкою у веселкових кольорах.

В катарському оргкомітеті турніру звинуватив команди, які хотіли вийти на поле з пов’язкою OneLove, у тому, що вони надсилають “дуже суперечливе повідомлення” ісламському та арабському світу.

Генеральним секретарем верховного комітету з проведення та спадщини ЧС-2022 Хасан аль-Таваді, сказав, що у нього є “проблема” з позицією семи країн щодо капітанської пов’язки, оскільки він розглядає це як протест проти ісламських цінностей, хоча ісламська країна проводить подію такого масштабу.

Сама гра завершилася перемогою збірної Португалії над Уругваєм з рахунком 2:0. У компенсований арбітром час до другого тайму Фернандеш відзначився дублем. Перемога гарантувала підопічним Фернанду Сантуша вихід у плей-оф.

В іншому матчі кварту Н збірна Південної Кореї поступилася команді Гани. Команди на двох забили п’ять м’ячів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі Португалія (6) йде на першій сходинці, друга Гана (3), далі Південна Корея (1) і замикає турнірну таблицю групи Уругвай (1).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 01:30:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин