Популярна спеція запобігає деградації мозку і знижує ризик хвороби Альцгеймера – експерти
Доказів того, що карі захищає від хвороби Альцгеймера – чимало, а зараз додалися ще.
Карі – це суміш приправ, яка складається з прянощів на основі кореня куркуми. Сама по собі куркума допомагає зміцнювати нейронні зв’язки в головному мозку, а в поєднанні з іншими компонентами карі стає справжнім профілактичним засобом від низки хвороб.
Потужні антиоксиданти роблять її кандидатом для лікування таких захворювань, як деменція, одним з проявів якої є хвороба Альцгеймера, а також рак і серцево-судинні проблеми.
Попри все більшу поширеність хвороби Альцгеймера у світі, спроби створити ліки від неї, на жаль, і досі залишаються безуспішними. Усе частіше звучать твердження, навіть серед фахівців, що деменція – неминучий наслідок старіння.
На щастя, у багатьох випадках ризик деменції можна знизити, вважають учені, що займаються цією проблематикою. Вони довели, що інгредієнти, які містяться у карі, зберігають пам’ять і захищають мозок від руйнування.
Це було встановлено під час одного дослідження, результати якого опублікованого в Журналі біологічної хімії, де дослідники продемонстрували результати вивчення впливу порошку карі, який вводили його в раціон гризунам.
Учені виявили, що у мишей, яким додавали спецію, був низький рівень бляшок у мозку. А саме наявність бляшок – одна з ознак хвороби Альцгеймера.
Дослідники вважають, що в Індії рівень захворюваності на хворобу Альцгеймера нижчий саме завдяки широкому використанню в країні таких спецій, як порошок карі.
Джерело: Express
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-29 11:52:00