Україна і світ

Попереджувальний захід: в одному з районів Запоріжжя почали видачу йодиду калію

У Хортицькому районі Запоріжжя з 23 серпня медики почали видавати жителям йодид калію дозуванням 125 мг. Про це повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. Станом на 25 серпня препарат отримали 4 029 осіб, у тому числі 1 138 дітей.

Відзначається, що рішення ухвалене відповідно до рекомендацій МОЗ проводити йодопрофілактику серед жителів населених пунктів, розташованих в 50-кілометровій зоні від джерела радіації.

Відстань від Енергодарської АЕС до Хортицького району Запоріжжя становить близько 45 кілометрів. Саме тому, щоб уберегти життя і забезпечити населення необхідним препаратом у разі можливого витоку радіації, і розпочато видачу йодиду калію.

– Хочу убезпечити запорожців від паніки – ніяких перевищень радіаційного фону в Запоріжжі не зафіксовано, – відмітив секретар міськради.

Він нагадав, що приймати препарат необхідно виключно в разі офіційного оповіщення про радіаційну аварію і при загрозі надходження йоду в організм. Ні в якому разі не можна вживати йодид самостійно заздалегідь або про всяк випадок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Запорізька міськрада

радіація
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-26 16:06:47