Україна і світ

Поля всипані трупами окупантів: як ЗСУ вдається тримати оборону Бахмута та який вигляд має місто

Бахмут на Донеччині вже кілька місяців поспіль залишається найгарячішою точкою бойових дій на Сході нашої держави.

Російські окупанти щодня обстрілюють місто, випускають по 200-300 залпів артилерії, руйнуючи житлові будинки та цивільну інфраструктуру.

Попри це, Бахмут перебуває під контролем ЗСУ, а українські захисники стоять дуже міцно, витримуючи шалений тиск й постійні штурми противника.

– Останніми днями обстріли стали більш інтенсивними. Ворог стріляє по житловим будинкам, по цивільній інфраструктурі. Його в цьому плані нічого не обмежує, він знищує місто, але воно під українським контролем. І всі основні траси теж під українським контролем. Про оточення мова не йде взагалі, – розповів офіцер батальйону Свобода 4-ї бригади Нацгвардії України Андрій Іллєнко в ефірі національного телемарафону.


Як розповів капітан Нацгвардії Максим Жорін, російські війська зазнають величезних втрат під Бахмутом. А плани противника оточити місто є неможливими.

– Поля перед позиціями українських військ під Бахмутом просто всипані трупами російських військових. Здебільшого це представники ПВК Вагнера. Трупи, які просто валяються в полях та посадках, ніхто не забирає. Кожної наступної спроби штурму вони йдуть по трупах своїх військових. Тому це більше вже нагадує якесь самогубство, – сказав він в етері телеканалу Еспресо.

bahmut 4

Getty images

bahmut 1

Getty images

Через величезні руйнування Бахмут є непридатним до життя. З 73-тисячного населення міста виїхало 90% мешканців.

Ті, хто лишився, кажуть, що їм просто немає куди подітись. Без жодних умов, люди часто живуть просто у підвалах під постійними ворожими обстрілами.

bahmut 3

Getty images

У місті немає електрики, води, газу, опалення та нормального зв’язку. Внаслідок обстрілів там чи не щодня гинуть мирні жителі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Крім цього, окупанти викрадають людей на окуповані території та влаштовують тортури звичайним мешканцям. Влада закликає людей евакуйовуватися з Бахмута та не заважити працювати ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-29 18:40:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин