Львівський портал

Польські перевізники з 1 березня можуть знову заблокувати український кордон

З 1 березня польські перевізники планують приєднатися до протесту фермерів, які блокують прикордонні переходи з Україною. Про це повідомляє hromadske.

Протест хочуть організувати перевізники з Люблінщини та Підкарпаття, заблокувавши переходи «Рава-Руська — Гребенне», «Ягодин — Дорогуськ» «Краківець — Корчова». Крім того, протест, можливо, відбудеться і на КПП «Медика — Шегині».

Як пишуть польські видання, минулого тижня міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак сказав, що пам’ятає про вимоги перевізників, зокрема нові законодавчі акти щодо посилення перевірок українських перевізників. За його словами, ці вимоги обов’язково виконають.

Утім, перевізники стверджують, що після угоди з урядом про припинення попереднього протесту минули тижні, але перевізники так і не отримали проєкт відповідного закону.

Один з організаторів майбутніх акцій каже, що перевізники продовжували свої протести, неофіційно приєднуючись до фермерів.

Нагадаємо, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункт пропуску «Дорогуськ–Ягодин» та «Хребенне–Рава-Руська». Наступного дня фермери обмежили рух автодорогами, які ведуть через пункти пропуску «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого польські фермери розпочали акцію протесту біля пункту пропуску «Корчова — Краківець».

11 лютого польські фермери висипали українське зерно на дорогу. 20 лютого польські фермери перекрили залізницю та розсипали зерно з вантажного вагону на колії.

20 лютого польські протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною. Зокрема, у трьох пунктах пропуску не пропускали пасажирські автобуси та легкові автомобілі. Згодом у ПП «Рава-Руська», «Устилуг», і «Угринів» все ж почали пропускати пасажирський транспорт.

Генеральна консулка Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич засудила дії польських фермерів на польсько-українському кордоні. Генконсулка перепросила України, вказавши, що не вірить у те, що це справа рук «справжніх» її співвітчизників

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-02-26 11:37:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин