Україна і світ

Польщі дозволили пошуково-ексгумаційні роботи на території України

Польща заявила, що українська влада погодилась на ексгумацію польських солдатів, яких убили воїни УПА у 1945 році в тернопільському містечку Пужники на Поділлі.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Мартін Пшидач заявив, що це крок у дуже хорошому напрямку, який показує, що послідовні діалоги й співпраця можуть привести до ухвалення навіть таких складних рішень.

Із задоволенням відзначаємо цей знаковий жест, який уможливить майбутні ексгумації та можливість гідного поховання поляків, які загинули на українській території у 20 столітті, у тому числі під час Волинського злочину, – сказав заступник глави МЗС Польщі.

Він додав, що можливість ексгумації стосується будь-якої організації.

У ноті від МЗС зазначені умови, на підставі яких Україна може надавати такі дозволи. До них відносяться і правові умови. З нього випливає, що якщо організації чи установи, які беруть участь у проведенні пошукових робіт, діють відповідно до умов українського законодавства, то такі згоди будуть надані.

Йдеться про те, що це має відбуватися не тільки з відома українських фахівців з пошуку та ексгумації, а й за їхньої участі, – зазначив Пшидач.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: RMF24

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-11 16:36:31

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин