Україна і світ

Польща скерує в Україну третій пакет обладнання для відновлення енергетичного сектору

На думку міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, без президента рф путіна світ був би кращим.

Музей мистецтва Метрополітен (Нью-Йорк) змінив у своїх описах національність уродженця Маріуполя, художника Архипа Куїнджі з росіянина на українця. А також додав, що саме росіяни зруйнували його музей у рідному місті.

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич запропонувала кілька варіантів створення спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності керівництва рф, а також відповідну допомогу Ради Європи. Серед пропозицій є спецтрибунал, створений за багатосторонньою угодою між Україною та іншими зацікавленими державами за прецедентами Нюрнберзького міжнародного військового трибуналу, Міжнародного військового трибуналу для Далекого Сходу або Міжнародного кримінального суду. Іншим варіантом може бути створення спецтрибуналу за угодою між Україною та міжнародною організацією, зокрема ООН. Іще однією опцією може бути «гібридний трибунал», заснований на українському законодавстві та схвалений/підтриманий Генеральною Асамблеєю ООН, – повідомила Марія Пейчинович-Бурич.

Більшість швейцарців підтримують надання дозволу третім країнам передавати Україні озброєння та боєприпаси швейцарського виробництва.

Верхня палата французького парламенту – Сенат – ухвалила резолюцію із закликом до уряду Франції збільшити підтримку Україні та посилити санкції проти росії та її поплічників.

Заступник міністра національної оборони Польщі Войцєх Скуркевич заявив про наміри польської сторони щомісяця здійснювати військову підготовку двох батальйонів ЗСУ.

За словами міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, до кінця місяця Україна отримає більше керованих ракет, а також п’ять ЗСУ Gepard та п’ять інженерних машин Pioneer 2A1 Dachs, а п’ять мостоукладачів типу Biber будуть надані у березні.

Група українських військових вирушила за кордон освоювати управління та обслуговування німецьких танків Leopard 2.

Німеччина обіцяє, що її перші танки Leopard 2 будуть в Україні в кінці березня.

Прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак попросив міністра оборони Бена Воллеса вивчити питання про те, які літаки країна могла б потенційно надати Україні.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Україні мобільну газотурбінну електростанцію загальною потужністю 28 МВт.

Найближчим часом Польща скерує в Україну третій пакет обладнання, необхідного для відновлення енергетичного сектору.

США розглядають фінансування малого бізнесу в Україні в межах $100 мільйонів.

Сполучене Королівство запровадило нові санкції проти військових підприємств рф та кремлівської еліти. Зокрема у списку: об’єднана двигунобудівна корпорація, «рт-комплект», «оборонлогістика», «універсалмаш» і «ліпєцк», «топаз», мoscoms llc. Також до санкційного списку увійшли фізичні особи: боріс тітов – уповноважений при президентові рф з прав підприємців; ніколай єгоров – донедавна заступник голови правління найбільшого приватного нафтопереробного заводу в росії; сергєй руднов – власник прокремлівського видання regnum; свєтлана крівоногіх – акціонер банку «росія» та «національної медіа групи»; віктор мячін – власник російської компанії з технічного обслуговування та ремонту літаків «аеростарт»; алексєй репік – голова правління «р-фарм»; євгеній школов – колишній помічник президента і заступник голови ради директорів ват «системний оператор єдиної енергетичної системи».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Служба зовнішньої розвідки України

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-10 02:16:01