Україна і світ

Полк втік до Луганська, половина в полоні: окупант розповів про бої за Балаклію

Російські окупанти масово тікають з території Харківщини на тлі потужного контрнаступу Збройних сил України.

Про це свідчить чергове аудіоперехоплення, котре оприлюднило Головне управління розвідки Міноборони України.

Під час цієї телефонної розмови бойовик терористичного формування “ЛНР” розповідає співрозмовниці про втечу з міста Балаклія на тлі атак ЗСУ.

Співрозмовниця запитала про обстановку на фронті, на що окупант повідомив, що путінські солдати “сидять на чемоданах”.

– Будемо відступати, напевне, втікати. Хорошого тут мало. Он 202 полк під Балаклеєю був, відійшли до Луганська, відправили, вивезли, а половина потрапила в полон, – заявив окупант.

При цьому він повідомив, що путінським солдатам доведеться тікати пішки, ніхто їх не збирається вивозити на військовій техніці.

– Та на якій машині, пішки підемо. Ти чого?! Ті в Балаклеї пішки відступали до Луганська, йшли своїм ходом. Хто тебе повезе ще?! Тут усі побіжать, – повідомив рашист.

Бойовик також визнав погане забезпечення в російських військах, зокрема, розповів про каски “1945-х років”.

– Та нічого в нас немає… Сидимо з касками сталевими 1945-х років, це ганьба, – зазначив він, відповідаючи на запитання співрозмовниці, чи є в окупантів хоча б бронежилети.

Судячи з розмови, командування не пояснило окупантам, в який бік тікати. Путінським солдатам лише сказали збиратися на блокпосту, а звідти “всі підуть кудись”.


Згідно з оцінками американського Інституту дослідження війни (ISW), Збройні сили України вже звільнили на Харківщині 2,5 тис. квадратних кілометрів. І зараз українські військові, ймовірно, зачищають осередки дезорганізованих військ РФ, що опинилися в зоні швидкого наступу ЗСУ на Куп’янськ та Ізюм.

Контрнаступ ЗСУ триває від початку цього тижня. 8 вересня було офіційно підтверджено, що ЗСУ вибили російських окупантів з міста Балаклія.

За даними ГУР Міноборони, російські окупанти не очікували контрнаступу ЗСУ на Харківщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ГУР Міноборони України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-10 15:22:30