Україна і світ

Поки море під забороною. Одесити на Водохреще пірнають у басейн просто неба


Поки море під забороною. Одесити на Водохреще пірнають у басейн просто неба

Сьогодні віряни східного обряду святкують Водохреще. Цього дня українці пірнають в ополонку. Одесити традиційно йдуть на море, але цьогоріч через мінну загрозу пляжі закриті, а купання заборонене.

Та одесити швидко знайшли альтернативу морським пірнанням – влаштували купання на одному з головних пляжів міста у басейні просто неба.

За правопорядком на пляжах стежать поліцейські та військові. Наголошують, мінна небезпека досі зберігається, тому купатися в морі на Водохреще, як і в будь-який інший день, категорично заборонено.

Проте місця для купань на Водохреще все ж таки облаштували – 21 спеціальну зону на водоймах в області. Для цього попередньо дно річок і ставків обстежили водолази. Майже сотня рятувальників мають стежити за безпекою людей.

Купання у крижаному морі 19 січня для більшості одеситів є дійсно традиційним. Проте у Православній церкві України говорять, морська вода в цей день не є особливою. Тому також просять містян утриматися від купань та вірити, що наступного року відзначимо Водохреще масштабними гуляннями, разом із перемогою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-19 16:33:04