Україна і світ

Погрожували та вимагали $270 тис.: подробиці затримання чиновника КМДА та його спільника

У Києві затримано заступника директора департаменту КМДА та керівника держпідприємства, які вимагали $270 тисяч за надання дозволу на пасажирські перевезення.

Як повідомляє слідство, посадовці з липня 2021 року вимагали від керівника підприємства, яке надає послуги з пасажирських перевезень маршрутними таксі, кошти за сприяння та нестворення перешкод в його роботі. У разі відмови погрожували створити проблеми в роботі перевізника, а також інших, пов’язаних з ним підприємств.

Директор державного підприємства виступав посередником у домовленостях та передачі коштів.

У січні та лютому 2022 року правоохоронці задокументували одержання підозрюваними двох хабарів на загальну суму $51,2 тисячу.

З початком повномасштабної війни в Україну чоловіки призупинили злочинні дії щодо перевізників, однак вже в липні поновили свої вимоги. Вони вимагали $220 тисяч за грудень-червень 2022 року та за продовження договорів на перевезення пасажирів до кінця року. При цьому договори вже були підписані на момент отримання ними коштів.

Чоловіків затримано за ч. 4 ст. 190 КК України одразу після одержання обумовленої суми. Під час обшуків, зокрема, за місцем проживання затриманих та у службових приміщеннях КМДА, вилучено гроші, документи та зброю, походження якої наразі встановлюється.

Нагадаємо, що про цей інциндент 26 липня повідомив мер столиці Віталій Кличко, деталі він не розголошував.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: КМДА

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-27 16:22:27