Україна і світ

Подоляк щодо експорту зерна: Україна підписує договір з Туреччиною та ООН, а не з Росією

Керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив деталі щодо стамбульського договору “про вивезення зерна”.

– Щодо стамбульського договору “про вивезення зерна”. Попередньо. 1. Україна не підписує жодних документів з Росією. Ми підписуємо договір з Туреччиною та ООН і беремо на себе зобов’язання перед ними. Росія підписує дзеркальний договір з Туреччиною та ООН. 1/2, – повідомив Подоляк на своїй офіційній сторінці у Twitter.

Відомо, що українська делегація на чолі з міністром інфраструктури України Олександром Кубраковим прибула до Стамбулу на переговори щодо розв’язання зернового питання.

У рамках візиту Україна зустрілась з генеральним секретарем Організації Антоніу Гуттерешем. У фокусі діалогу – ініціатива ООН щодо розблокування морських портів для експорту продовольства та гарантії безпеки для суден.

Нагадаємо, що 21 липня МЗС України зазначило, що українська делегація підтримає лише ті рішення щодо експорту українського зерна, які гарантуватимуть безпеку південних регіонів України, сильні позиції ЗСУ в Чорному морі та безпечне вивезення української сільськогосподарської продукції на світові ринки.

Джерело: Михайло Подоляк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Міністерство інфраструктури України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-22 17:36:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин