Україна і світ

Поїздка двох українських пілотів до США – в ЗСУ пояснили мету

У Повітряних силах ЗСУ підтвердили факт перебування у США двох українських пілотів. Американські фахівці аналізують їхній бойовий досвід, знання та уміння.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Він пояснив, що візит пілотів до США допоможе оцінити, як навчати українців на сучасних винищувачах, якщо Вашингтон ухвалить відповідне рішення.

Зараз дивляться

– (У США, – Ред.) аналізують готовність українських льотчиків, їхній бойовий досвід, знання для того, щоб концептуально зрозуміти, скільки часу знадобиться, які треба витратити навчально-матеріальні засоби, яку базу обрати для потенційного майбутнього навчання пілотів на тому типі літака, який буде визначено і оголошено, – зазначив Ігнат.

Він додав, що до Сполучених Штатів відрядили двох досвідчених льотчиків. Водночас Ігнат не став уточнювати, скільки загалом пілотів планується відправити до США.

– Ці пілоти – уже досвідчені льотчики і працюють зараз із нашими партнерами, щоб зрозуміти, як саме можна організувати навчальний процес, – наголосив Ігнат.

Речник нагадав, що в разі отримання сучасних винищувачів Україні потрібно також провести підготовку військових інженерів та інфраструктури.

За словами Ігната, багатофункціональний легкий винищувач F-16 розглядається як вірогідний основний бойовий літак Повітряних сил ЗСУ у майбутньому. Але поки що партнери не ухвалювали рішень про постачання літаків, консультації тривають.

У коментарі виданню Голос Америки Юрій Ігнат підтвердив, що американські фахівці визначають, скільки потрібно часу для потенційного навчання українських пілотів на винищувачах.

– Якщо буде прийнято рішення про той чи інший тип літака – тоді вже будемо знати, яку кількість пілотів і куди відправляти на це навчання. Поки що американська сторона вивчає можливості наших пілотів, скільки їм знадобиться часу для перенавчання на сучасні винищувачі, – розповів він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Напередодні американські ЗМІ оприлюднили інформацію, що двоє українських пілотів перебувають у США для оцінювання їхніх навичок. Вони проходять тренування на симуляторах в американському штаті Аризона. Журналісти стверджували, що влада США схвалила відправлення ще близько 10 українських пілотів до США вже цього місяця.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-06 15:00:34

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин