Україна і світ

Планують збудувати доти: армія РФ намагається укріпити лінії оборони вздовж Херсона

У Херсонській області російські війська намагаються зміцнити свої лінії оборони, щоб не дати збройним силам України деокупувати регіон. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

– На Херсонському напрямку противник вживає всіх заходів для створення укріпленої лінії оборони. З’явилася інформація, що вони починають докопуватись у районі Антонівського мосту. Я сказав би, що це досить погана ознака для нас.

Чому? Вони в такий спосіб зміцнюють свою оборону. Вони забезпечують “живучість” всього угрупування навколо Херсона. Виходить так, що ми не руйнуємо Антонівський міст, тим самим даємо можливість противнику постійно постачати угруповання військ у районі Херсона.


На його думку, у разі відступу російські війська підірвуть Антонівський міст, що з’єднує Херсон із лівим берегом Дніпра (Олешками та Голою Пристанню).

– Я не думаю, що противник залишить нам цей міст, якщо відступатиме від Херсона на лівий берег річки Дніпро. Вони його висадять у повітря. Він замінований. Ми про це чудово знаємо. Але ми його чомусь досі не зруйнували, даючи можливість противнику постачати все угруповання технікою та боєприпасами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Жданов зазначив, що окупанти планують викопати доти під Херсоном, щоб створити суцільну лінію оборони від штурму Збройних сил України.

– А зараз уже з’явилася інформація, що із Криму везуть готові залізобетонні вироби у вигляді довготривалих вогневих точок. Тобто вони викопуватимуть доти вздовж Херсона і робитиму суцільну лінію оборони, яку нам потім доведеться штурмувати. Везуть ліс будівельний кругляк, я так розумію, теж для створення бліндажів, обшивки окопів та інших оборонних споруд.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-15 04:34:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин