Україна і світ

Планували викрадати людей та розвішували прапори РФ: в Одесі затримали агентів ФСБ

В Одесі виявили трьох агентів ФСБ Росії, які допомагали державі-агресору проводити колабораційну та підривну діяльність в регіоні. Їх затримали під час спроби викрадення людини.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За їхніми даними, з 2014 року мешканець Одеси займав проросійську позицію та брав участь у проросійських політичних заходах.

З початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України він сформував злочинне угруповання, яке збирало інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, а також цивільних та військових об’єктів в Одесі.

Також вони збирали інформацію про людей, які підтримували державний суверенітет України, для подальшої їх передачі представникам окупаційної адміністрації, у разі захоплення міста.

Крім того, 22 серпня вони провели провокаційну акцію в Одесі до дня державного прапора РФ. Так, агенти вивісили ворожий триколор із надписом Одесса – русский город і передали ці фото для російських ЗМІ.

Наступною акцією мало стати “привітання Путіна з днем народження” 7 жовтня. Агенти планували створити картинку нібито українська Одеса щиро вітає президента РФ.

Це завдання, а також підготовка матеріально-військової бази для потенційних груп ДРГ потребували значних коштів. Тож вони намагалися викрасти одного з місцевих проукраїнських бізнесменів, за якого планували вимагати викуп.

Зрадники збиралися утримувати чоловіка у підвалі за допомогою наркотиків, і під загрозою фізичного насильства примусити його переоформити нерухомість і віддати інші цінні речі.

Планували викрадати людей та розвішували прапори РФ: в Одесі затримали агентів ФСБ / 4 фотографии

Правоохоронцям вдалося затримати зловмисників під час спроби викрадення бізнесмена.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Агентів ФСБ затримали слідчі. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у державній зраді, колабораційній діяльності та викраденні людини, а також обрання їм запобіжних заходів (ч. 2 ст. 111, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 146 КК України).

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 20:36:14

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин