Україна і світ

Північноатлантичний альянс має забезпечити Україну більшою кількістю систем ППО — Єнс Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на Бухарестському Саміті міністрів закордонних справ країн-членів НАТО очікує, що усі члени Альянсу зроблять пропозиції стосовно виділення Україні допомоги для відновлення інфраструктури. А також — подолати самі атаки.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

«Нам потрібно робити більше. Щоб допомогти Україні відновити зруйновану критично важливу інфраструктуру, включно з енерго- та газовою мережею, а також, звісно, ​​подолати самі атаки, забезпечивши більше систем ППО. Це гарантує, що ті системи, які ми вже надали — і багато з них насправді є сучасними системами протиповітряної оборони за стандартом НАТО, включаючи NASAMS та інші, — що вони функціонують. Це означає, що нам потрібно забезпечити запасними частинами і нам потрібно забезпечити боєприпасами. Отже, мова йде не лише про додавання додаткової зброї, а й про те, щоб зброю, яку вже надали союзники по НАТО, можна було використовувати для збивання російських ракет і безпілотників», — наголосив Єнс Столтенберг.

Він додав, що країни-члени НАТО і сам блок вже доставили в Україну критично важливі вантажі, щоб допомогти їм пом’якшити наслідки жорстоких атак на критичну інфраструктуру. Йдеться про генератори, запасні частини тощо.

«Ми маємо усвідомлювати: існують величезні наслідки атак. Українці здатні збити багато ракет і безпілотників, але не всі. Саме тому ці напади (росії на критичну інфраструктуру України — ред.) завдали значної шкоди. Я думаю, ми всі бачили ці фотографії, зроблені із супутників, де ви бачите Європу у світлі, а потім ви бачите Україну в темряві. Тому є величезне завдання — відновити все це», — зазначив Генеральний секретар НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Однією з важливих причин, чому зустріч в Бухаресті є такою важливою та своєчасною, на думку Єнса Столтенберга, є те, що вона дає учасникам форуму платформу для мобілізації подальшої підтримки, щоб активізувати ще більше допомоги Україні.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-29 16:02:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин